Ministrul Muncii: Restricţiile Spaniei pentru lucrătorii români vor fi ridicate mult înainte de 2014

Autor: Mediafax 31.07.2011

Măsurile de restricţionare a accesului românilor pe piaţa muncii din Spania vor fi ridicate înainte de anul 2014, când toate statele UE vor trebui să-şi liberalizeze piaţa muncii, a declarat după întoarcerea de la Madrid, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, într-un interviu acordat Mediafax.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat la întoarcerea în ţară, că decizia Guvernului spaniol a venit într-un moment în care Spania începe să aibă primele semnale pozitive în economie şi că aşteaptă să vadă dacă în următoarele 15 zile Comisia Europeană va analiza acest aspect.

Demnitarul crede că românii ar trebui să fie optimişti, pentru că economia Spaniei îşi revine, iar acest lucru înseamnă că la un moment dat restricţiile vor fi analizate şi probabil ridicate, în opinia sa acest lucru urmând să se întâmple mult înaite de anul 2014.

El a mai spus că, vineri, a avut întâlniri şi cu oficiali de rang înalt din Partidul Popular din Spania, aflat în opoziţie, care şi-au exprimat rezervele faţă de retricţiile impuse de către guvernul de la Madrid.

Totodată, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Spania, care s-au plâns că le este teamă să nu înceapă presiuni asupra lor pentru a reveni în ţară, şi cărora le-a transmis să folosească cea mai importantă armă pe care au pentru a-şi apăra drepturile: participarea la vot.