Se caută doi administratori pentru activele de 1,7 mld. lei ale SIF Oltenia

Autor: Adrian Cojocar 01.08.2011

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a decis că cei interesaţi să obţină un loc în CA-ul societăţii vor putea să-şi depună dosarele de candidatură până pe data de 5 august, ora 16:00, pentru a fi cooptaţi pe poziţia de administrator provizoriu al societăţii.

La finele lunii iunie activele SIF Oltenia se cifrau la 1,68 mld. lei (400 mil. euro). Acţionarii SIF Oltenia îşi vor alege reprezentanţii în conducerea societăţii cu ocazia următoarei adunări generale care va avea loc. SIF Oltenia trebuie să-şi completeze Consiliul de Administraţie cu două locuri rămase vacante după ce Carmen Ioana Popescu şi Florian Teodor Buzatu au fost revocaţi din aceste poziţii la finele lunii aprilie.

SIF Oltenia nu are în prezent un reprezentant pe poziţia de vicepreşedinte după ce Popescu a fost trimisă în judecată alături de fostul preşedinte al CA şi director general al SIF Oltenia Dinel Staicu (foto) într-un dosar privind fraudarea Transgaz Mediaş (TGN). Acţiunile SIF Oltenia au pierdut vineri 0,2% din valoare şi s-au tranzacţionat ultima dată la un preţ de 1,33 lei/unitate. La acest nivel capitalizarea societăţii este de 182 mil. euro.