Cătălin Chelu şi-a transferat de pe o firmă pe alta 1,7% din capitalul Argus

Autor: Adrian Cojocar 01.08.2011

Producătorul de piese auto Altur Slatina, controlat de omul de afaceri Cătălin Chelu (foto), a vândut săptămâna trecută o participaţie de circa 600.000 de titluri ale producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), reprezentând aproape 1,7% din capitalul companiei pe care a încasat peste 1,8 mil. lei.

Cumpărătorii participaţiei au fost alte două companii din grupul de firme controlat de Chelu, respectiv firma Favil SA, care a achiziţionat 233.400 de titluri Argus, şi distribuitorul de produse alimentare Galgros Galaţi (GALV), la care Cătălin Chelu deţine aproape 50% din acţiuni.

Galgros a cumpărat 370.000 de titluri Argus în schimbul sumei de peste 1,1 mil. lei. Cătălin Chelu şi-a diminuat tot săptămâna trecută participaţia deţinută la producătorul de ceramică Faimar Baia Mare (FMAR) puţin sub pragul de 33% care-l obliga să deruleze o ofertă de preluare a companiei.

Omul de afaceri din Galaţi deţinea anterior aproape 40% din acţiunile Faimar. Firma Epsomatic deţinută de Chelu a vândut recent 7,1% din acţiunile companiei.