TMK Artrom vrea să împrumute 60 mil. € de la UniCredit şi BCR

Autor: Carol Dan 01.08.2011

Producătorul de ţevi din oţel TMK Artrom Slatina (ART) din gru­pul si­derurgic rus TMK intenţionează să con­tracteze credite în valoare totală de 60 mil. euro de la UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Co­mer­cială Româ­nă (BCR) pen­tru refinan­ţa­rea unor îm­prumuturi şi asi­gura­rea capitalului de lucru.

Propunerile vor fi dis­cutate în Adunarea Ge­ne­rală Extraordinară a Ac­ţio­narilor pro­gramată pentru 31 august, se arată într-un raport al TMK Ar­trom transmis vineri Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB). Creditul de la UniCredit, în valoare de 20 mil. euro, va fi utilizat pentru refinanţarea unor împrumuturi.

TMK Artrom vrea să contracteze de la BCR o facilitate neangajantă sub for­mă de descoperire de cont în valoare de 20 mil. euro pentru finanţarea acti­vi­tă­ţii curente şi asigurarea necesaru­lui de ca­pital circulant. Această facilitate va în­locui o linie de credit overdraft exis­ten­tă, cu o valoare de 18,4 mil. euro, acor­dată tot de BCR, se precizează în raport.

De asemenea, producătorul de ţevi inten­ţionează să acceseze, tot de la BCR, o facilitate angajantă pe termen lung, în valoare de alte 20 mil. euro, pen­tru finanţarea activităţii cu­rente şi asigurarea ne­ce­sarului de capital circulant.

Altă propunere care va fi discutată în AGA din 31 august vi­zea­ză revo­ca­rea Consi­liu­lui de Ad­mi­nis­tra­ţie (CA) în urma de­misiei a trei membri, nu­mirea altor reprezentanţi în Consiliu şi reducerea de la şapte la cinci a nu­mărului membrilor CA. Din CA au de­misionat Dmitri Cernicenko, Kon­stan­tin Semerikov şi Marcenko Serghei. Ruşii Marcenko Kirill şi Evgheni Makarov şi românul Adrian Popescu vor deţine în continuare poziţiile de membri în CA. Adrian Popescu deţine poziţia de director general al pro­ducătorului de ţevi. În locul celor trei de­mi­sionari este propus în CA cetă­ţeanul rus Andrei Zimin.