România Liberă: SRI a fost implicat în tranşarea unei dispute privind proprietarul Marriott

Ziarul Financiar 01.08.2011

Cotidianul România Liberă publică în ediţia de astăzi un interviu cu un fost agent SRI sub acoperire, Marin Breajăn, care afirmă că serviciul a fost implicat printr-un fost ofiţer, Corneliu Păltânea, în tranşarea unei dispute privind 30% din acţiunile celui mai mare hotel din Bucureşti, Marriott.

"Era vorba de un anume Emilios Thoma, despre care am aflat că a cumpărat ONT Carpaţi şi avea 30% din acţiuni la "Marriot" (hotel bucureştean), dar s-a certat cu (Fatih) Taher ( actionarul principal al hotelului). Dar, având fiecare legături secrete cu SRI, au apelat ambii la SRI, la Măgureanu ( fostul şef SRI până în 1997-n.n.), prin Păltânea. S-a rezolvat în favoarea lui Thoma, acţiunile ( cele 30%) rămânând la el. Pe urmă, acest serviciu trebuia să fie plătit, şi probabil că a fost plătit, şi de Thoma şi de Păltânea, prin relaţiile, lor", susţine Marin Breajăn în interviul acordat României Libere.

Marriott este cel mai mare hotel de cinci stele din capitală, după cifra de afaceri. Conform celor mai recente date disponibile la Registrul Comerţului, în 2009, compania pe care este înregistrat hotelul, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, a obţinut o cifră de afaceri de 26 milioane de euro şi pierderi de 13,9 milioane de euro.

Deschis in noiembrie 2000, The Grand Hotel Marriott a avut un impact puternic pe piata hotelurilor de lux din Bucuresti.