Proiect de 4 mil. euro din fonduri europene pentru pistele de biciclişti din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 01.08.2011

Primăria municipiului Cluj-Napoca vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 17,6 mil. lei (circa 4,2 mil. euro), din care 13,4 mil. lei (3,2 mil. euro) reprezintă suma nerambursabilă, pentru realizarea unei reţele de staţii self-service de închiriere a bicicletelor şi construirea de piste de biciclete, cu o lungime totală de 14,5 km.

Proiectul prevede instalarea a 50 de staţii self-service de biciclete, din care 44 în municipiul Cluj-Napoca iar restul de 6 staţii în localităţile Apahida şi Floreşti, urmând să fie achiziţionate un număr de 540 de biciclete.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului s-au aflat luna trecută la Cluj-Napoca în vizita de precontractare a proiectului de BikeSharing.

Potrivit oficialilor primăriei Cluj-Napoca, odată finalizat proiectul ''Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete", clujenii se vor putea deplasa gratuit în orice punct al oraşului pe baza unui card emis la cerere, care permite ridicarea din staţie a unei biciclete şi respectiv depozitarea acesteia în punctul de sosire.