Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Gabriela Dita - Mediafax , Marius Oncu 02.08.2011

Guvernul portughez a găsit un potenţial cumpărător pentru banca naţionalizată BPN şi se aşteaptă să încheie un acord în decurs de şase luni, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Ministerul de finanţe a selectat o ofertă de 40 mil. euro depusă de divizia locală a Angolan Banco BIC dintr-un număr total de patru oferte.

Sectorul de producţie al Chinei a continuat să încetinească în iulie pe fondul reducerii cererii pentru exporturi, potrivit BBC News. Indicele PMI a scăzut la 50,7 puncte în iulie de la 50,9 puncte în luna anterioară.

Preţurile locuinţelor din China au înregistrat cel mai lent ritm de creştere din ultimele 11 luni în iulie, după ce guvernul şi-a intensificat eforturile de diminuare a riscului unei bule pe piaţa imobiliară, scrie Bloomberg. Preţurile au avansat cu 0,2% în iulie faţă de iunie, cel mai lent ritm din august anul trecut.

Grupul european aeronautic EADS va plăti 960 mil. dolari pentru furnizorul de servicii de comunicaţii prin satelit Vizada în cadrul celei mai recente dintr-o serie de tranzacţii prin care grupul îşi valorifică excedentul de lichiditate, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

News International plănuieşte înlocuirea tabloidului News of The World, închis recent din cauza scandalului interceptărilor telefonice, cu un alt ziar, al cărui nume ar putea fi The Sun on Sunday şi care ar putea fi lansat în toamnă, conform unor surse apropiate companiei, citate de Media Week.

Germania şi Elveţia vor semna la 10 august un acord privind banii neimpozitaţi ascunşi în băncile elveţiene, instituţiile de credit urmând să plătească două miliarde franci (2,5 miliarde dolari) drept garanţie pentru încasarea taxelor de către Germania.