Investiţiile trebuie să fie principalul motor economic, iar consumul trebuie să le acompanieze

Autor: Iulian Anghel 02.08.2011

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut la RRA că România a acordat pentru investiţii un procent din PIB mai mare decât oricare altă ţară din UE, adăugând că, dacă Guvenrul avea mai mulţi bani făceam mai multe investiţii. Consumul trebuie să acompanieze cheltuielile de investiţii, nu să fie motorul creşterii economice.

Potrivit preşedintelui, cei care s-au împrumutat la bănci şi acum au probleme au luat o decizie pe care o suportă pentru că toţi trebuie să fim responsabili: "Cei care fac credite trebuie să fie responsabili. Dar toţi trebuie să fim responsabili. "

Preşedintele a susţinut că Guvernul a făcut eforturi mai să stimuleze investiţiile pentru a crea dezvoltare şi locuri de muncă.

"Dincolo de lista lungă de măsuri de stimulare a angajării, de garanţii pentru mici afaceri, vă pot spune că România a avut şi anul trecut şi anul acesta cel mai ridicat procent din PIB din UE destinat investiţiilor. Pentru că politica a fost să creeze locuri de muncă. E nu spun că au fost bani suficienţi." a spus preşedintele.

El a apărat inaugările de 10-20 de km. la care participă premierul Emil Boc, afirmăând că, dacă nu ar face nici acest lucru, populaţia nu ar mai înţelege nimic întrucât presa de dimineaţă până seară susţine că Guvernul nu face nimic.

"Dacă nici asta nu s-ar face ce ar mai înţelege populaţia? Eu nu prea mă duc la inaugurări. Dar cred că Guvernul are obligaţia de a arătat ce face. Şi mediul mediatic este ostil atunci când spune Guvernului că nu se face nimic. Au fost mulţi care şi-au dorit ca Guvernul să eşueze".