Blackberry vine cu trei smartphone-uri, primele modele noi din ultimul an de zile

Autor: Adrian Seceleanu 04.08.2011

Compania canadiană Research in Motion, producătorul telefoanelor Blackberry, a lansat trei noi versiuni ale smartphone-urilor sale, aceasta fiind prima schimbare a portofoliului de mobile din ultimul an, în condiţiile în care compania încearcă să recâştige teren în faţa Apple, scrie Reuters.

RIM a lansat prima versiune cu ecran tactil a modelului Bold, o versiune actualizată a smartphone-ului cu tastatură culisantă Torch şi un nou mobil care nu are tastatură fizică, ci doar un touchscreen. Toate telefoanele folosesc noua platformă soft a companiei, ediţia 7.0, a declarat Patrick Spence, director pentru vânzările globale şi marketing regional.

Toate cele trei smartphone-uri vor fi disponibile în oferta a 225 de operatori la nivel global în cadrul celei mai mari lansări din istoria Blackberry, a spus Spence. RIM speră că aceste telefoane, primele modele noi lansate de companie din august 2010 până în prezent, vor ajuta la inversarea trendului de scădere al companiei. Toate modelele includ funcţii precum zoom la atingerea ecranului sau viteze cu până la 40% mai mari pentru încărcarea paginilor web.