Primul barometru pentru evoluţia pieţelor de săptămâna viitoare. Bursele arabe au scăzut brusc la început dar cumpărătorii le-au readus pe creştere spre finalul zilei

Autor: Roxana Pricop 07.08.2011

Principalul indice al Bursei din Arabia Saudită, Tadawul Index care include evoluţia a peste 140 de companii listate, a închis şedinţa de tranzacţionare de azi cu avans uşor de 0,08%, recuperând din pierderea de 0,8% înregistrată în deschidere.

Pe Bursa saudită, acţiunile companiilor de asigurări AXXA şi Al-Ahlia au raportat cele mai mari creşteri, de 9,89%, respectiv de 9,74%. Cele mai mari scăderi le-au afişat acţiunilor companiei de proiecte în infrastructură SISCO, care au scăzut cu 4% în şedinţa de astăzi, şi cele ale companiei din industria alimentară Food Products, care au scăzut cu 3,66%.

Bursa de Valori din Arabia Saudită a fost prima care şi-a deschis ringul după anunţul retrogradării ratingului SUA. Ieri, 6 august, piaţa de acţiuni din Arabia Saudită s-a prăbuşit cu 5,46%.

Bursa din Dubai, care a fost închisă în vineri, 5 august, când bursele europene au raportat corecţii ample, a raportat o scădere de 3,7%, cea mai mare din 28 februarie, investitorii reacţionând astfel la veştile de vineri şi sâmbătă.