Evenimente care ar putea influenţa bursa în săptămâna care urmează

Autor: Adrian Ionut Cojocar 08.08.2011

Evenimente importante de săptămâna trecută

Agenţia de rating S&P a redus ratingul SUA pentru prima dată în ultimii 60 de ani, de la nivelul maxim AAA la AAĂ cu perspectivă negativă. Celelalte două mari agenţii Fitch şi Moody's au păstrat ratingul SUA la nivelul maxim.

Grupul austriac Erste Group a declarat săptămâna trecută că aşteaptă decizia SIF-urilor în urma discuţiilor privind soluţiile alternative la listarea BCR şi că va fi pregătit să ia rapid orice decizie necesară.

BRD şi-a anunţat rezultatele pe primul semestru, care au arătat că banca a înregistrat un profit net în scădere cu 23%, la 283 mil. lei (67,5 mil. euro), faţă de un câştig de 367 mil. lei în perioada similară a anului trecut

Evenimente de urmărit săptămâna aceasta

Evoluţia Bursei de la Bucureşti după scăderea ratingului SUA de către agenţia S&P şi scăderile puternice de la finele săptămânii trecute de pe majoritatea burselor.

Acţiunile producătorului de piese auto Compa Sibiu (CMP) şi Ves Sighişoara (VESY), producător de vase emailate, care-şi vor publica astăzi rezultatele financiare pe primul semestru.

Joi şi vineri, cele mai multe companii listate pe piaţă îşi vor prezenta rezultatele semestriale, printre cele mai importante fiind Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), Transgaz Mediaş şi Alro Slatina.