Un broker sud-coreean s-a sinucis după scăderea acţiunilor la bursa din Seul

Autor: Alexandra Fusoi 10.08.2011

Un broker sud-coreean s-a sinucis, aruncându-se de la etajul al 18-lea al blocului în care locuia, posibil din cauza recentei căderi înregistrate la burse, care provocase pierderi importante pentru clienţii săi, a anunţat miercuri poliţia sud-coreeană, citată de AFP.

Trupul neînsufleţit al bărbatului de 48 de ani a fost găsit lângă clădirea în care locuia acesta, în oraşul Daegu, în sud-estul ţării.

Înainte de a muri, victima trimisese mai multe SMS-uri prietenilor, exprimându-şi temerile în legătură cu pieţele financiare, a precizat poliţia sud-coreeană. Mesajele indicau şi faptul că acţiunile clienţilor săi înregistraseră scăderi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Daegu.

Înregistrările camerelor de supraveghere îl arată pe bărbat ieşind din ascensor la etajul al 18-lea, cu puţin timp înainte ca trupul său să fie găsit la baza clădirii.

Indicele Bursei din Seul, KOSPI, a scăzut marţi cu 3,64 la sută, pierderile cumulate în decurs de o săptămână ajungând la 17 la sută. Indicele a crescut uşor miercuri, cu 0,27 la sută.

Bursele din Asia, Europa şi Statele Unite au înregistrat scăderi importante faţă de săptămâna trecută, ca urmare a temerilor privind economia americană şi criza datoriilor din Europa.

Coreea de Sud înregistrează cea mai mare rată de sinucideri dintre ţările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - 31 de sinucideri la 100.000 de locuitori, fiind urmată de Japonia, cu 25 de sinucideri la 100.000 de locuitori.