Veniturile Atrium din închirierea Militari Shopping Center au scăzut cu 1,2% în primul semestru

Autor: Marius Oncu 17.08.2011

Veniturile nete obţinute de Atrium European Real Estate din închirierea parcului de retail Militari Shopping Center din Bucureşti au scăzut cu 1,2% în primul semestru, de la 3,33 mil. euro în ianuarie-iunie anul trecut la 3,29 mil. euro. În intervalul analizat, veniturile brute ale Militari Shopping Center au coborât cu 12,7%, de la 3,97 mil. euro la 3,47 mil. euro.

În termeni comparabili, veniturile nete au scăzut cu 1,8%, iar cele brute cu 12,7%, declinul, cauzat de discounturile acordate unor chiriaşi, fiind parţial compensate de îmbunătăţirea eficienţei, potrivit raportului grupului Atrium. Valoarea de piaţă a Militari Shopping Center a crescut cu 1,3 mil. euro faţă de sfârşitul anului trecut, la 70,4 mil. euro.

Gradul de ocupare la sfârşitul lunii iunie se situa la 99,2% faţă de 98,1% la finele anului trecut. Acţionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, care a preluat în 2008 compania, la acea dată Meinl Land, şi a redenumit-o. Grupul operează în mai multe state din regiune, respectiv în România, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Georgia şi Ucraina.