Cine e miliardarul egiptean dispus să-şi doneze o parte de avere lui Mazăre

Autori: Cristian ANDREI , Marian SULTĂNOIU 19.08.2011

În urmă cu câteva zile, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut, în stilul său inflamant, o dezvăluire-bombă: un miliardar egiptean misterios a decis să-şi doneze o treime din avere, iar o parte din bani ar urma să-i fie încredinţaţi lui Mazăre direct pentru a face acte caritabile cu ei, scrie Gândul.

L-am căutat pe Mazăre pentru a lămuri cum a ajuns să-l cunoască pe miliardarul egiptean, cum au decurs discuţiile despre donaţia pe care o va face, cum vede acesta România şi ce planuri de "investiţii" are în ţara noastră.

Radu Mazăre a declarat pentru gândul că l-a cunoscut pe miliardar în urmă cu trei ani, în timpul unei călătorii în Egipt. "Noi ne-am cunoscut în Egipt, eu ajungând acolo înainte să ajungă el aici. Suntem prieteni de peste trei ani de zile, am fost prima dată într-unul din oraşele lui. Firma lui, Orascom, are reprezentanţe în oraşe din multe ţări din lume, ne-am împrietenit acolo, am fost cu barca avem aceleaşi pasiuni, este o prietenie. Ne cunoaştem familiile foarte bine, am petrecut mult timp împreună", a rememorat edilul Constanţei. Prietenia, susţine Mazăre, a fost cheia investiţiilor, dar şi donaţiilor pe care miliardarul egiptean le va face în România. " A contat foarte mult prietenia dintre noi. El a mai fost în România, am mai discutat ce se întâmplă în Constanţa, în societatea românească, există o relaţie apropiată între noi şi de oameni care înţeleg ce se întâmplă pe lumea asta", a subliniat primarul. Citiţi mai multe despre miliardarul egiptean pe www.gandul.info.