HP: O vânzare a diviziei de PC-uri către Acer sau Lenovo nu e viabilă

Autor: Ştefan Vrabie 31.08.2011

Divizia de PC-uri a companiei americane Hewlett-Packard, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, îşi va menţine poziţia sa de lider pe piaţa mondială de PC-uri chiar şi dacă s-ar separa de HP, a declarat Todd Bradley, directorul diviziei PC, citat de agenţia de presă Reuters.

Separarea Personal Systems Group (PSG) va aduce cea mai bună valoare pentru acţionarii HP, inclusiv printr-o reducere a taxelor plătite de firmă, potrivit oficialilor companiei. HP a şocat pieţele atunci când a anunţat acum două săptămâni că plănuieşte să separe sau să vândă divizia de PC-uri, ca parte a unei serii de mişcări de a se îndepărta de piaţa de consum, inclusiv să închidă divizia de tablete TouchPad.

Vânzarea PSG unui rival precum compania taiwaneză Acer, care a achiziţionat producătorul de PC-uri Gateway în 2007, sau compania chineză Lenovo, care a achiziţionat în 2004 divizia de PC-uri de la IBM, nu este o alternativă pe care compania şi-o doreşte, conform lui Bradley. "Aş spune doar că cifrele nu arată că această strategie ar funcţiona", a spus el, citând pierderile trimestriale înregistrate pentru prima dată de Acer săptămâna trecută.