Contract de 5,6 mil. euro pentru construcţia a trei staţii de transfer deşeuri în judeţul Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 15.09.2011

Consiliul Judeţean Cluj a trimis spre publicare pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) documentaţia de atribuire a contractului de lucrări pentru proiectul ''Construcţia a trei staţii de transfer deşeuri în judeţul Cluj", în valoare de circa 5,6 mil. euro.

Proiectul prevede construcţia a trei staţii de transfer a deşeurilor în localităţile Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu, investiţia fiind o componentă a Sistemului de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Cluj. Durata maximă de realizare a contractului este de 12 luni de la data demarării lucrărilor, termen la care se adaugă perioada de notificare a defecţiunilor de 24 de luni.

În vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de lucrări s-a elaborat până în prezent documentaţia pentru aplicarea procedurii de licitaţie deschisă, având drept criteriu de atribuire preţul cel mai mic.

''Construcţia staţiilor de transfer reprezintă o etapă în procesul de colectare a deşeurilor de pe întreg teritoriul judeţului Cluj. Ulterior, acestea vor fi transportate la depozitul ecologic judeţean aflat pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, unde vor fi supuse unui proces de sortare şi compostare a deşeurilor organice, respectiv depozitare", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Valoarea estimată a proiectului este de 23 mil. lei (circa 5,6 mil. euro), fără TVA. Sursa de finanţare este Fondul European de Dezvoltare, prin POS Mediu, Axa prioritară 2, Sectorul managementul deşeurilor/reabilitarea terenurilor poluate istoric, bugetul de stat şi bugetul local.

Totodată, CJ Cluj a trimis spre publicare pe SEAP şi documentaţia de atribuire a contractului de lucrări pentru proiectul ''Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri din judeţul Cluj", cu o valoare de 51,4 mil. lei (circa 12 mil. euro), fără TVA.