Decathlon pregăteşte patru magazine noi

Ziarul Financiar 29.09.2011

Reţeaua franceză de articole sportive Decathlon, care deţine în România şase magazine, în Bucureşti (3), Braşov, Cluj şi Iaşi, va mai deschide până în primăvara anului viitor alte patru unităţi, în Piteşti, Timişoara, Constanţa şi Craiova, în urma unor investiţii estimate la peste zece milioane de euro. Magazinul din Constanţa va fi ridicat în cadrul proiectului TOM, iar cel din Craiova este parte a proiectului Electroputere Parc, a cărui primă fază de dezvoltare va fi livrată în luna noiembrie a acestui an.

Pentru magazinele din Piteşti şi Timişoara, Decathlon a început recrutările de personal după ce a stabilit terenurile unde vor fi construite magazinele. La Piteşti compania va deschide un magazin în proiectul Jupiter City, iar în Timişoara magazinul va fi construit lângă hipermarketul Real din nordul oraşului. Compania este în curs de achiziţie a unui teren şi în Ploieşti şi analizează mai multe loturi şi din nordul Capitalei.

În acest an compania a deschis până în prezent un singur magazin, în Bucureşti, după un 2010 cu patru inaugurări. Decathlon a înregistrat anul trecut pe piaţa locală afaceri de aproape 44 de milioane de euro - 18,2 milioane de euro prin reţeaua de magazine operată prin firma Roumasport şi 25,6 mil. euro prin compania Madiron Prod din Timişoara, care produce echipament sportiv.