Fondatorul Apple Steve Jobs a murit

Autor: Adrian Voicu 06.10.2011

Cofondatorul Apple şi fost director general al companiei, Steve Jobs, a murit miercuri la vârsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic. Prietenii şi fanii Apple şi-au exprimat regretul pentru moartea sa, informează CNN. "Suntem profund întristaţi să anunţăm că Steve Jobs a decedat astăzi", se arată într-un scurt comunicat al consiliului de administraţie al societăţii.

Pasionat de ceea ce făcea, pretenţios cu munca sa şi a angajaţilor săi, considerat de neînlocuit de mulţi fani şi investitori Apple, Steve Jobs a avut o viaţă care a sfidat toate convenţiile şi aşteptările.

Ce spunea Steve Jobs despre spectrul morţii sale în 2005

Şi în ciuda anilor şi a sănătăţii sale precare, moartea sa a adus tristeţe pe întreg globul, multă lume amintindu-şi de tot ceea ce a făcut el pentru a transforma lumea calculatoarelor, a muzicii şi a telefoanelor mobile, schimbând felul în care comunică oamenii şi accesează informaţia şi entertainment-ul.

"Lumea rareori vede pe cineva care să aibă impactul profund pe care l-a avut Steve, efectele căruia vor fi resimţite de multe generaţii care vor urma", a spus cofondatorul Microsoft şi rivalul său Bill Gates.

"Pentru aceia dintre noi îndeajuns de norocoşi să lucreze cu el, a fost o onoare uriaşă".

Fondatorul Apple a murit miercuri în Palo Alto, înconjurat de familie. Circumstanţele morţii sale nu sunt clare, dar Jobs are o întreagă istorie de luptă cu cancerul şi cu alte probleme de sănătate.

Fani din întreaga lume ai produselor Apple i-au adus un omagiu celui care a schimbat faţa telefoniei mobile şi a mobilităţii în general.

Despre moarte, cofondatorul Apple spunea în 2005 că a fost cel mai important instrument care l-a ajutat pe acesta să ia deciziile importante în viaţă: ""Amintirea faptului că voi muri curând este cel mai important instrument care m-a ajutat să fac alegerile cele mai mari din viaţă. Deoarece aproape totul - toate aşteptările externe, toată mândria, toate temerile privind stânjeneala sau eşecul - toate acestea dispar în faţa morţii, lăsând doar ceea ce este cu adevărat important"."

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, va avea misiunea dificilă de a stabili strategia companiei după moartea lui Steve Jobs, un om pe care îl descria drept "un vizionar şi un geniu al creativităţii", scrie San Francisco Chronicle.

Cook, care a devenit CEO pe 24 august după ce Jobs a trecut pe poziţia de preşedinte, a fost cel care a anunţat moartea predecesorului său ieri prin intermediul unui mesaj către angajaţii companiei cu sediul în Cupertino.

Jobs l-a angajat pe Cook, 50 de ani, în 1998 de la compania Compaq şi adjunctul şi-a dovedit în scurt timp abilităţile de expert în operaţiuni. Tim Cook, omul cu cea mai grea misiune din lume. Va reuşi să iasă din umbra lui Steve Jobs?