Cartea "Steve Jobs - iLeadership pentru o nouă generaţie" apare împreună cu ZF în perioada 10-14 octombrie

Ziarul Financiar 07.10.2011
În perioada 10 - 14 octombrie Ziarul Financiar va fi distribuit la chioşcuri împreună cu cartea Steve Jobs - iLeadership pentru o nouă generaţie la preţul de 15,9 lei.

Cartea prezintă o biografie scrisă de Jay Elliot care a muncit umăr la umăr împreună cu Steve Jobs în calitate de vicepreşedinte Apple şi care ne dezvăluie în paginile cărţii stilul de leadership specific şefului Apple - iLeadershipul, care se bazează pe patru principii călăuzitoare: produs, talent, organizaţie, marketing.

Un manager care are el însuşi o carieră impresionantă în spate

(la IBM, Intel şi alte companii proprii), Elliot a tras linie după experienţa sa lângă Jobs şi a pus pe hârtie - spre folosul altor antreprenori - care sunt lucrurile pe care le-a făcut diferit faţă de alţii liderul Apple pentru a face din compania născută într-un garaj cea mai mare firmă IT a lumii, cu produse şi servicii care sunt dorite şi în Bucureşti, şi în Shanghai sau New York.

Elliot nu e primul care descrie stilul aproape dictatorial al lui Jobs în relaţia cu angajaţii, însă el pune informaţiile în context, arătând şi preocuparea constantă a lui de a lucra mereu cu cei mai buni oameni disponibili pe piaţă şi de a-i recompensa de fiecare dată când reuşeau să ducă proiectele la bun sfârşit. Cartea arată cum Jobs a schimbat mereu oamenii din boardul Apple, aducând de fiecare dată când intra într-un domeniu nou, cei mai buni experţi sau lideri de business de pe acel segment.