Aproape 5.000 de tineri din Ardeal, instruţi în cadrul unui proiect cu fonduri europene de 4 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu 10.10.2011

Aproape 5.000 de tineri din nord-vestul ţării vor participa la un program de training pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în următorii trei ani, într-un program finanţat din fondurile europene pentru resurse umane.

Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI), în parteneriat cu Pro Vobis-Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi compania Siveco România derulează un proiect în valoare de 17,2 mil. lei (4,1 mil. euro) pentru formarea profesională a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, din regiunea Nord-Vest, interesate de iniţierea unei afaceri sau care au făcut deja primii paşi în acest sens.

În perioada 18 septembrie-16 octombrie, în cadrul proiectului ''Dezvoltarea inovaţiei, creativităţii, responsabilităţii şi sustenabilităţii antreprenoriatului strategic românesc", vor fi inaugurate 6 centre regionale de formare antreprenorială, cel mai recent centru fiind deschis duminică, 2 octombrie, în Cluj-Napoca. În cadrul centrul regional de formare profesională din Cluj-Napoca se vor organiza în perioada februarie 2012-aprilie 2013, 16 cursuri gratuite de formare profesională. Fiecare curs va avea maxim 20 de participanţi, care vor putea participa direct sau online. Totalul cursanţilor, în toate cele şase centre regionale, va ajunge la 4.830 de persoane.

Trainingurile acoperă întreaga arie de formare în domeniul antreprenoriatului: manager proiect, manager resurse umane, manager al sistemului de management securitate şi sănătate în muncă, manger de inovare, manager îmbunătăţire procese, expert evaluator de întreprinderi, contabil, cercetător economist în marketing, asistent în relaţii publice şi comunicare, agent comercial, competenţe sociale şi civice, competenţe antreprenoriale, tehnologia informaţiei şi comunicării.

Proiectul, finanţat din fondurile europene pentru resurse umane, se derulează pe o perioadă de 3 ani (ianuarie 2011- decembrie 2013).

''Acest proiect îşi propune să sprijine tinerii în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent", a spus Cristina Catană-Bucă, manager proiect.