Şeful Oracle România : am primit peste 400.000 de CV-uri şi am făcut 23.000 de interviuri pentru angajare. Vă daţi seama ce bază de date avem?

Autor: Adrian Seceleanu 01.11.2011

Peste 400.000 de români au trimis un CV la subsidiara locală a companiei americane Oracle, iar dintre aceştia 23.000 au susţinut un interviu pentru un job, a declarat Sorin Mîndruţescu, directorul general al companiei în cadrul evenimentului Oracle Day.

"Pentru că Oracle este un mare <<consumator>> de resurse umane, dacă mă pot exprima aşa, vreau să vă spun că noi am făcut un raport legat de acest subiect anul trecut, în ianuarie. În urma unei discuţii cu ministrul educaţiei Daniel Funeriu am plecat acasă cu o temă pe care mi-am autodat-o: mi-am asumat să livrez un raport care să arate ce am înţeles noi din cele 400.000 de CV-uri şi vreo 23.000 de interviuri pe care le-am avut de când centrele Oracle există în România", a declarat şeful Oracle.

"Vă puteţi imagina cam ce tip de bază de date avem noi despre forţa de muncă în contextul în care am acumulat atâtea informaţii. Vreau să vă spun că am tras o serie de concluzii foarte interesante: ce tip de abilităţi am căutat în piaţă şi ce am găsit, ce vorbitori de limbi străine am căutat şi ce am găsit, mobilitatea forţei de muncă. Să nu vă imaginaţi că mobilitatea absolventului de facultate de la Cluj este egală cu cea de la Iaşi. Sunt elemente regionale, culturale, diferenţe. Ce pot să vă spun că noi acest raport l-am înaintat Ministerului Educaţiei, l-am trimis şi în alte zone".

Şeful Oracle România nu a oferit alte detalii despre raport. Documentul nu a fost făcut public de companie. Oracle are peste 2.000 de angajaţi în România.