Immofinanz a finalizat achiziţia Adama. David Flusberg a ieşit şi din management

Autor: Cristi Moga 10.11.2011

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cel mai mare proprietar de active imobiliare pe piaţa locală, a finalizat tranzacţia prin care cumpără pentru 42 mil. euro 69% din firma de dezvoltare imobiliară Adama, afacere în urma căreia David Flusberg (foto), preşedintele şi fondatorul companiei israeliene, a părăsit inclusiv structura managementului.

"Într-o primă etapă, Clemens Eisinger şi Andreas Holler, doi manageri cu experienţă ai Immofinanz, se vor alătura lui Dvir şi Isaac Cohen-Hoshen (ceilalţi doi fondatori ai Adama - n. red.) în Comitetul de Conducere al Adama Holding. Aşa cum Adama a comunicat deja către Bursa de Valori din Tel Aviv la momentul semnării, David Flusberg a rămas în companie în calitate de preşedinte până la momentul finalizării tranzacţiei, după care se va orienta către afaceri personale", au precizat reprezentanţii Immofinanz.

Flusberg, 36 de ani, a început în 2004 investiţiile pe piaţa imobiliară locală şi a atras apoi Lehman Brothers, Morgan Stanley şi Immoeast printre acţionari. Adama a finalizat pe plan local circa 1.500 de apartamente, în special în cartierul bucureştean Titan, şi deţine terenuri pentru realizarea altor 40 de proiecte cu circa 10.000 de unităţi locative.