Unde vor putea vedea pasionaţii de tehnologie statuia din bronz a lui Steve Jobs

Autor: Mediafax 08.12.2011

Steve Jobs, cofondatorul companiei Apple, decedat în toamna acestui an, va avea o statuie din bronz, ce va fi dezvelită pe 20 decembrie, la Budapesta, într-un parc tematic dedicat pasionaţilor de tehnologie, informează huffingtonpost.com.

Statuia, de mari dimensiuni, este realizată de sculptorul maghiar Erno Toth şi a fost comandată de omul de afaceri Gabor Bojar, directorul companiei producătoare de software Graphisoft.

Gabor Bojar a declarat că a avut o relaţie specială cu Steve Jobs, pe care l-a cunoscut cu ocazia unei conferinţe cu tematică informaţională organizată în urmă cu câţiva ani. Gabor Bojar a mai spus că Steve Jobs a avut un rol determinant pentru succesul companiei sale.

Sculptura îl prezintă pe Steve Jobs în ţinuta lui preferată: jeanşi şi helancă.

Statuia va fi dezvelită oficial pe 20 decembrie, într-un parc tematic din Budapesta dedicat pasionaţilor de tehnologiei, potrivit site-ului smh.com.au.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani. Potrivit presei internaţionale, autorităţile locale au confirmat în 10 octombrie faptul că Steve Jobs a murit în casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unui cancer la pancreas.