Coca-Cola HBC rămâne fără şef după ce Imellos a fost numit CFO la nivel de grup

Autor: Ioana David 19.12.2011

Michalis Imellos, directorul general al îmbuteliatorului Coca-Cola Hellenic în România şi Moldova, îl va înlocui pe Robert Murray, care se retrage din poziţia de Chief Financial Officer (CFO) al grupului Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Numirea va deveni efectivă în al doilea trimestru al anului 2012.

Imellos a preluat mandatul interimar din România în iulie anul acesta, perioadă în care a fost extrem de discret, deşi se află la conducerea celui mai mare jucător pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare, un

business de 414 milioane de euro. Mai mult chiar, primele date despre CV-ul lui au apărut abia ieri odată cu anunţul grupului.

Astfel, Imelos a început să lucreze în cadrul Coca-Cola Hellenic în iulie 2008 în poziţia de region finance director pentru mai multe pieţe din cadrul grupului precum Nigeria, România, Moldova, Serbia, Muntenegru şi Bulgaria.

Înainte de Coca-Cola, Imellos a avut mai multe poziţii de senior management în cadrul Xerox din UK, printre care Office Europe Finance Director şi European Mergers & Acquisitions Director.

În comunicatul companiei nu se precizează cine va fi director general în România după ce Imellos va prelua poziţia de CFO al grupului. În România, Imellos i-a urmat în funcţie lui Călin Drăgan, care în prezent are un mandat în Japonia.