Agenţilor imobiliari nu le-a venit să creadă: O rusoaică de 22 de ani a dat 90 mil. dolari pentru cel mai scump apartament din New York, ca să aibă unde locui pe timpul facultăţii

Autor: Radu Racu 20.12.2011

Fostul preşedinte al băncii americane Citigroup Sandy Weil a anunţat luna trecută că îşi scoate la vânzare apartamentul din centrul New Yorkului pentru suma record de 88 de milioane de dolari. După câteva săptămâni a găsit un cumpărător: o rusoaică de 22 de ani, fiica unuia din cei mai bogaţi oameni din Rusia, scrie Forbes.

Ekaterina Rybolovleva, fiica miliardarului Dmitriy Rybolovlev, cu o avere estimată de Forbes la 9,5 miliarde de dolari în martie 2011, a plătit preţul întreg cerut pe locuinţă, reuşind astfel să facă cea mai scumpă achiziţie rezidenţială din istoria imobiliară a oraşului. Ekaterina studiază la o universitate din SUA şi va locui în apartament când va veni în vizită la New York, se arată în comunicatul de presă emis de agenţia imobiliară.

Apartamentul este situat într-una din cele mai elegante clădiri construite în New York după război. Locuinţa are o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, zece camere, din care 4 dormitoare şi două camere cu şemineu.

"Preţul este fără precedent. La circa 150.000 de dolari pe metru pătrat este maximul înregistrat vreodată pentru piaţa imobiliară", spune Jonathan Miller, directorul executiv al agenţiei imobiliare Miller Samuel, care a intermediat tranzacţia. "Ceea ce este ironic e că Sandy Weil a cumpărat apartamentul pentru jumătate din ce a cerut acum dar şi atunci a fost un record", exclamă Miller.

Precedentul record de pe piaţa rezidenţială din New York a fost stabilit înainte de prăbuşirea pieţei imobiliare, când investitorul Cristopher Flowers a plătit 53 de milioane de dolari pentru o casă în centrul oraşului. Anul acesta, în august a revândut proprietatea pentru circa 36 de milioane de dolari.

Citiţi şi:

Românul care i-a uimit pe americani cu scorul perfect la admiterea la facultate

Rybolovleva intră anul acesta în galeria de fiice de miliardari celebri care fac investiţii în imobiliare, alături de Petra Ecclestone, fiica boss-ului din Formula 1 care a plătit 85 de milioane de dolari pentru domeniul Spelling.