Cu nelămuriri prea complexe pentru a fi explicate de către ministere, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale este promulgat de Băsescu

Autor: Crisitian Fierbinţeanu 20.12.2011

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de promulgare pentru legile privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, informează Preşedinţia.

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, preşedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2012 şi decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.

Parlamentul a adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe anul 2012 şi proiectul bugetului privind asigurările sociale de stat pe anul 2012.

Bugetul de stat a fost adoptat cu 237 de voturi "pentru" şi 168 de voturi "împotrivă".

Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost adoptat cu 239 de voturi "pentru" şi 168 de voturi "împotrivă".

La vot au participat şi parlamentarii opoziţiei.

Ziarul Financiar a demarat o campanie prin care a încercat să afle răspunsuri la 50 de întrebări privind modul în care vor fi cheltuiţi banii alocaţi ministerelor în bugetul pe 2012 (vezi www.zf.ro/buget-2012). Dacă până luni ministerele au trimis doar câteva răspunsuri concrete, ieri. o parte din întrebările puse de Ziarul Financiar au primit răspunsuri detaliate. Cu toate acestea multe nu şi-au aflat răspunsul, ministerele făcând promisiuni că în termen de 30 de zile aceste răspunsuri vor fi trimise.