Turoperatorul Mareea absoarbe Olimp Iaşi, una dintre cele mai mari agenţii de turism din Moldova

Autor: Liviu Iancu 23.01.2012

Turoperatorul Mareea va prelua prin absorbţie Olimp Iaşi, una dintre cele mai mari agenţii din Moldova, şi discută integrarea altor câtorva agenţii din afara Bucureştiului, a declarat Marius Usturoiu, proprietarul şi directorul general al Mareea.

"Noua agenţie din cadrul grupului, cu o puternică notorietate pe zona Moldova, va aduce un important capital de clienţi şi imagine într-o regiune în care prezenţa Mareea nu era foarte bine structurată.

Agenţia care ni s-a alăturat reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea prezenţei noastre în Moldova", a spus Usturoiu. El a adăugat că agenţia Olimp va fi redenumită în Mareea Iaşi, iar fostul proprietar al acesteia Grigore Alecsa va ocupa în continuare funcţia de director general.

Alecsa a spus că Olimp a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, în creştere cu 5% comparativ cu anul 2010. Circa 40% din clienţii agenţiei merg anual în vacanţe în ţară. Mareea a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 44,5 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de vânzările din anul 2010.