Licitaţie de 50 mil. euro pentru arhivarea în format digital a 5,1 milioane de cărţi funciare

Autor: Adrian Dumitrache 06.02.2012

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va organiza în luna martie o licitaţie pentru servicii de arhivare şi conversie în format digital a 5,07 milioane de cărţi funciare, contractul fiind estimat la 217,7 mil.lei, inclusiv TVA (50 mil. euro).

Denumit "Conversie cărţi funciare într-o bază textuală de date şi arhivă digitală", contractul va fi susţinut din fonduri bugetare şi se va încheia pe o durată de patru ani de la data atribuirii, potrivit datelor din anunţul de participare. La licitaţie se pot înscrie firme care au înregistrat în perioada anilor 2008-2010 o cifră medie de afaceri de minimum 60 mil. lei.

De asemenea, ofertanţii trebuie să demonstreze că au prestat în ultimii trei ani un contract similar care a avut ca obiect prestarea de servicii arhivare electronică documente similare (ca format, stare de conservare/degradare) şi constituirea unei baze de date cu informaţiile preluate/indexate din documente, cu un volum cuprins între 12 şi 12,5 milione de pagini.

ANCPI a fost înfiinţată în 2004 prin reorganizarea Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie. Guvernul a decis în luna septembrie a anului trecut trecerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.