Radu Georgescu, Gecad: Bursa locală nu e pregătită pentru companii online

Autor: Adrian Seceleanu 07.02.2012

Bursa de Valori din România nu este gata pentru listarea unei companii online, a declarat pentru ZF Radu Georgescu - preşedintele grupului de companii Gecad şi unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali.

"Cred că bursa românească nu este pregătită de IPO-uri «pe bune». Mi-aş dori foarte mult ca asta să se schimbe şi cred că ar ajuta puternic mediul economic", a spus Gerogescu, răspunzând astfel unei întrebări a ZF despre momentul în care estimează că în România ar putea avea loc primul IPO al unei companii online.

Pe de altă parte, Radu Georgescu spune că e mai degrabă posibil să vedem listarea în străinătate a unei companii fondate de un român.

"Mai degrabă (vedem un IPO al unei companii online fondate de un român - n. red.). Fie companie online, fie companie de tehnologie sau software pur şi simplu." Întrebat dacă s-a gândit să investească în acţiuni ale reţelei sociale Facebook, care se pregăteşte de listarea pe bursă, Radu Georgescu a răspuns negativ.

"În general investesc în companiile în care pot aduce şi o valoare adăugată, deci nu pe bursă." Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, a vândut de-a lungul timpului mai multe companii pe care le-a creat de la zero unor companii internaţionale, ca Microsoft şi Naspers. El are în vedere listarea unei alte companii, Avangate, pe bursa Nasdaq din SUA.