Primele cifre Blue Air: afaceri de 149 de mil. euro anul trecut, în scădere cu 9%, la mai puţin de 1,5 milioane pasageri transportaţi

Autor: Mirabela Tiron 08.02.2012

Compania aeriană low-cost Blue Air, deţinută de Nelu Iordache, a finalizat anul trecut cu afaceri de 149 milioane de euro, în scădere cu 9% faţă de anul trecut, potrivit oficialilor companiei. Sherif Ussama, directorul general al companiei, a transmis că în 2011 au fost transportaţi sub 1,5 milioane pasageri, în condiţiile reducerii capacităţii de zbor cu 15%.

Concurentul principal, low-costul Wizz Air, a anunţat că a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri, în timp ce compania aeriană de stat a bifat 2,19 milioane pasageri.

"Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Blue Air a fost de 91% anul trecut. Anul acesta am mai alocat o aeronavă pe aeroportul din Bucureşti iar în vară ne gândim să mai aducem una pe aeroportul din Otopeni, pe care ne vom muta din 25 martie", a spus el.

Compania va opera din 25 martie cu şase avioane de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) şi cu trei de pe aeroportul din Bacău.

Şeful Blue Air a spus că preţul biletelor de avion nu va creşte pe fondul mutării zborurilor pe cel mai mare aeroport din ţară. "Facilităţile comerciale de pe aeroportul Băneasa s-au scos, nu mai este niciun motiv financiar să rămânem pe acest aeroport", au transmis oficialii companiei, fără a preciza ce taxe vor plăti pe aeroportul din Otopeni.