Venituri din servicii de 200 mil. euro la Vodafone

Autor: Adrian Seceleanu 10.02.2012

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a avut în trimestrul trei al anului fiscal încheiat pe 31 decembrie 2011 venituri din servicii de 167 mil. lire sterline (aproximativ 200 mil. euro), în scădere cu 2,5% faţă de anul precedent, potrivit datelor din raportul financiar al grupului britanic.

Datele arată că de la trimestru la trimestru rata de scădere a veniturilor Vodafone s-a îmbunătăţit, ajungând de la -6,6% în trimestrul ianuarie-martie 2011 la -2,5% în ultimul trimestru din 2011.

Numărul clienţilor Vodafone România în zona serviciilor de internet mobil a crescut cu 77% faţă de trimestrul al treilea calendaristic, respectiv cu 75% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Veniturile din internet mobil au urcat cu 33% faţă de trimestrul anterior şi cu 58% raportat la aceeaşi perioadă din 2010.

Rezultatele sunt bune, a declarat Inaki Berroeta, directorul executiv al Vodafone. "Suntem mulţumiţi de rezultatele financiare înregistrate. Vedem o tendinţă pozitivă în întreaga noastră performanţă şi mai ales o creştere puternică pe segmentul datelor mobile, atât ca număr de utilizatori, cât şi ca venituri".