Românii au talent 2012: Prima ediţie din sezonul 2 a depăşit orice imaginaţie

Autor: Mediafax 18.02.2012

Emisiunea "Românii au talent" a revenit în forţă vineri la PRO TV cu prima ediţie a celui de-al doilea sezon care a depăşit orice imaginaţie. Pe scenă au urcat imitatori, travestiţi, cântăreti, dansatori, ba chiar primari.

Printre cei care s-au facut remarcaţi în ediţia de vineri seara s-a numărat şi Mercea Ioan, primarul comunei Macea din Arad. Acesta a început să recite cu vocea unui copil de câţiva ani poezia "Gândăcelul". Dar prestaţia lui nu i-a impresionat pe Andra, Andi Moisescu ori Mihai Petre. Decis să demonstreze că poate, edilul s-a apucat să cânte la frunză. Fără succes la juraţi însă.

Cel care a facut un spectacol total a fost ceteraşul Vasile Godja, de 20 de ani, din comuna Onceşti, Maramureş, care a fost acompaniat de alţi doi instrumentişti. A cântat cu vioara pe umăr, cu vioara la ceafă, cu arcuşul la brâu, apoi fără arcurş, doar cu bota şi a reuşit să facă un adevărat spectacol. Recompensat cu laude plus trei de DA din partea juraţilor, ceteraşul a trecut cu brio în etapa urmatoare a show-ului.



Cea care a creat un moment memorabil a fost "fantoma oltenească" sau "fantoma de la Craiova" cum au denumit-o cei doi prezentatori, Smiley şi Pavel Bartoş. Dansul acesteia a fost un coşmar pentru Mihai Petre care şi-a arătat dezgustul faţă de mişcările travestitului, dar şi faţă de costumaţia acestuia.

Carol Aflat, concurentul de 42 de ani din Haţeg, a reuşit cu momentul său artistic să-i amuze pe toţi cei prezenţi. Chiar dacă talentul său a fost unul muzical, Mihai Petre a fost impresionat în primul rând de mişcările sale de şolduri şi umeri, precum şi de umorul acestuia. Decizia de a-l trimite pe domnul Aflat în etapa următoare a fost unanimă şi s-a bucurat de aplauzele spectatorilor.

Seara a continuat cu "un moment unic", aşa cum l-a numit Andra, un moment la care a participat Toader Claudiu, mare pasionat de bucătărie. Momentul l-a trimis direct în etapa următoare a show-ului. Smiley şi Pavel Bartoş au profitat de aluatul rămas de la numărul concurentului care a învârtit şi a răsucit cu o precizie şi o viteză uluitoare blaturi enorme de pizza şi s-au jucat ca nişte copii atât în culisele emisiunii, cât şi pe scenă

O fostă asistentă medicală a dorit să demonstreze că la cei 68 de ani ai săi încă mai stăpâneşte arta seducţiei şi cu cea mai mare dezinhibare a rămas în lenjerie intimă pe scena de la "Românii au talent", făcându-i pe toţi cei prezenţi să roşească şi să-şi acopere privirile. Întrebata care este motivul pentru care a ales să prezinte acest moment îndrăzneţ, doamna a răspuns că a ales să prezinte "cel mai frumos dans" care de fapt a reprezentat doar preludiul. Juraţii n-au fost curioşi să vadă şi continuarea, drept urmare au apăsat cele 3 X-uri.

Printre momentele care au făcut furori a fost şi cel al unei tinere care a dansat la bară şi care a scris astfel în culise un nou regulament de conduită. Acesta presupune îmbrăţişarea celor doi prezentatori de către concurent, lucru care până acum nu era absolut obligatoriu.

Un moment special a fost cel oferit de un băiat de 11 ani şi de tatăl lui. Ştefănescu Daniel Gabriel din Curtea de Arges a cântat la block-flotes împreună cu tatăl său în aplauzele celor 11 fraţi prezenţi în sală. "Am dat toata inima din mine să cânt cum trebuie", a marturisit Gabriel la finalul momentului lor. Puştiul merge mai departe.


Emoţie au oferit şi fraţii Beatrice şi Laurenţiu Ion, care au prezentat un numar acrobatic repetat în două zile, care l-a impresionat chiar şi pe Mihai Petre. De altfel, la finalul prestaţiei lor, Andra s-a ridicat în picioare ca să-i aplaude, iar sala a fost în delir. Cu trei de DA, cei doi fraţi trec în etapa următoare a show-ului.


Show-ul cu numărul unu din cel de-al doilea sezon s-a încheiat cu numărul unei foste gimnaste,Tatiana Fecioru, 40 ani, acum acrobată. Femeia, mamă a unei fetiţe de 10 ani, a prezentat un număr cu păpuşi - Mărioara şi Vasilică - la care nimeni nu se aştepta. Cu trei de DA, Tatiana Fecioru trece în etapa următoare.