Afacerile Romsys au avansat cu 53% anul trecut, la 64 milioane euro

Autor: Ioan Dornescu 06.03.2012

Integratorul de sisteme IT&C Romsys, parte a grupului austriac New Frontier Group, a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de 53%, la 64 milioane euro.

"Creşterea are la bază revigorarea economiei în cea de-a doua jumătate a anului 2011 şi previziunile macroeconomice pozitive pentru 2012, aspecte care au determinat reacţii pozitive la clienţi, în ceea ce priveşte investiţiile IT. Romsys este prezentă în sectoarele cheie ale economiei, iar acest fond economic favorabil ne-a generat volume noi de business şi o serie de proiecte şi clienţi noi", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al companiei, Horaţiu Berdilă.

Compania a încheiat anul trecut peste 60 de contracte, din care mai mult de un sfert au fost cu clienţi noi.

Printre proiectele de referinţă din 2011 se numără dezvoltarea unui portal specific industriei de asigurări pentru Asirom şi Omniasig, implementările de SAP de la Ion Moş şi VelPitar/7 Spice sau proiecte de infrastructură din telecom.

Compania a înregistrat creşteri pe toate industriile pe care activează, procentele variind de la 25% în financiar - bancar, la aproape 100% în utilităţi.

Aproximativ 70% dintre soluţiile livrate în 2011 de Romsys au fost de tipul ERP, BI şi CRM, iar restul de 30% au fost soluţii specifice, de nişă, cu impact imediat în evoluţia business-urilor şi cu o perioadă de amortizare de 1-2 ani.

"În contextul în care România este influenţată în proporţie de 65% de evoluţia economică la nivelul Uniunii Europene, orice colaps în regiune duce automat la scăderea dramatică a oricăror previziuni de creştere. Totuşi, pentru 2012, estimăm o creştere organică în ton cu piaţa de 10%, la puţin peste 70 de milioane de euro, urmând să reevaluăm constant aceste previziuni pe tot parcursul anului", a mai spus directorul Romsys.

Înfiinţată în anul 1993 de Marius Cojanu, Romsys a fost preluată la sfârşitul anului 2007 de New Frontier Holding din Austria.