Zara deschide azi magazinul din Sibiu, în centrul fostei capitale culturale a Europei

Autor: Cristi Moga 07.03.2012

Grupul spaniol Inditex deschide astăzi, 7 martie, magazinul Zara cu numărul 18 din România, într-o clădire de 1.500 de metri pătraţi închiriată în centrul oraşului Sibiu, fostă capitală culturală a Europei.

Deşi în Sibiu funcţionează unul dintre cele mai mari parcuri comerciale din afara Capitalei, Shopping City Sibiu, spaniolii au preferat un magazin stradal, în condiţiile în care centrul oraşului reprezintă o zonă cu un trafic pietonal intens, iar clădirile existente permit amenajarea unui magazin de mari dimensiuni.

Spaţiul a fost închiriat de la o subsidiară a BCR şi tranzacţia realizată în toamna anului trecut a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Strategia Zara până în prezent a fost de extindere în centre comerciale, în condiţiile în care retailul stradal din România este slab dezvoltat în prezent. Excepţie face magazinul din Piteşti, deschis de asemenea într-o clădire din centrul oraşului, în timp ce unitatea din centrul comercial Unirea din Bucureşti are acces din bulevardul Corneliu Coposu, astfel că poate fi considerată o locaţie stradală.

Zara este în prezent cel mai mare retailer de îmbrăcăminte de pe piaţa locală, cu vânzări de 58 de milioane de euro în 2010. Inditex a mai deschis în acest patru magazine (Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull and Bear) în centrul comercial Electroputere din Craiova, iar în total controlează în România o reţea de 77 de magazine sub şapte branduri cu care este prezent pe piaţa locală.