Karoly Borbely a fost numit preşedinte CA la Oltchim, după demisia lui Dascălu

Autor: Monica Juganaru - Mediafax 07.03.2012

Consiliul de Administraţie al combinatului chimic Oltchim (OLT) l-a numit preşedinte CA pe Karoly Borbely, secretar de stat în Ministerul Economiei, în locul lui Constantin Dascălu, consilier al fostului ministru al Economiei Ion Ariton.

Dascălu a demisionat la începutul lunii februarie din conducerea combinarului chimic. El a fost numit în luna septembrie preşedinte CA, la cererea acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, iar Constantin Roibu a rămas directorul general al combinatului.

Ariton a emis în iulie un ordin prin care preşedintele CA al Oltchim nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general al companiei.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Combinatul chimic a consemnat pierderi de 90,3 milioane lei (21 milioane euro) în ultimul trimestru din 2011, astfel că a încheiat anul cu un rezultat negativ de 270 milioane lei (63,7 milioane euro), cu 20,9% peste nivelul din 2010.

Titlurile Oltchim (OLT) au scăzut cu 0,85% în sesiunea de marţi, la 1,289 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 442,39 milioane lei (101 milioane euro).