Din luna mai apare un nou producător de energie în România: Complexul Energetic Oltenia

Autor: Roxana Petrescu 22.03.2012

Complexul Energetic Oltenia, structură formată în urma fuziunii dintre Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, va începe să funcţioneze în cepând cu luna mai, au anunţat reprezentanţii Ministerului Economiei.

"În data de 21.03.2012 au avut loc la sediul MECMA şedinţele consiliilor de administraţie ale Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari, Complexului Energetic Craiova şi SNLO în care s-a aprobat proiectul de constituire a Complexului Energetic Oltenia. Prin această aprobare se asigură înfiinţarea şi funcţionarea Complexului Energetic Oltenia începând cu luna mai 2012", spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

Potrivit acestora, înfiinţarea noii societăţi va contribui, printre altele, la susţinerea lucrărilor de investiţii aflate în derulare în cadrul societăţilor componente, care sunt de circa un miliard de euro din care 500 de milioane de euro investiţii de mediu şi 300 de milioane de euro investiţii în activitatea minieră.