T-Mobile dă afară 1.900 de oameni în SUA

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 25.03.2012

Divizia de telefonie mobilă din SUA a grupului german Deutsche Telekom va reduce cu o treime numărul de call-centere şi va concedia 1.900 de oameni ca parte a planurilor companiei de a reduce costurile pentru a face faţă situaţiei provocate de scăderea numărului de clienţi, scrie Financial Times.

T-Mobile SUA, numărul patru pe piaţa de telefonie mobilă după numărul de clienţi, îşi va consolida numărul de call-centre, care va fi redus de la 24 la 17 până la finele lunii iunie. În total, T-Mobile SUA are 36.000 de angajaţi.

Restructurarea are loc în contextul în care tranzacţia de 39 mld. dolari prin care AT&T intenţiona să preia T-Mobile SUA a eşuat, pe fondul opoziţiei exprimate de autorităţile de reglementare. T-Mobile este, de asemenea, singurul operator din SUA care nu comercializează smartphone-urile Apple iPhone.

În trimestrul patru din 2011 companie a pierdut peste 700.000 de clienţi iar veniturile au scăzut cu 2,7% la 4,6 mld. dolari.

Compania are nevoie de bani şi pentru a construi o reţea 4G (LTE) în SUA, pentru a ţine pasul cu ceilalţi jucători de pe piaţă. Deutsche Telekom a anunţat planuri de a investi 4 mld. dolari în subsidiara din SUA.

Deutsche Telekom deţine şi 40% din acţiunile grupului elen OTE, care controlează la rândul său companiile Cosmote, Germanos, Romtelecom şi Telemobil (Zapp).