Un furnizor român de scaune pentru IKEA a angajat 100 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 30.03.2012

Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei, un furnizor de scaune pentru concernul suedez IKEA controlat de antreprenorul român Vasile Godjda, mizează în acest an pe o creştere cu până la 20% a afacerilor, până la 33 mil. euro. Peste 90% din producţia de scaune a fabricii din Sighetu Marmaţiei merge către suedezi.

"Comenzile din partea IKEA sunt în creştere şi în acest an, astfel că mizăm pe o evoluţie pozitivă a vânzărilor Plimob în 2012. Totodată, în acest an vom produce pentru IKEA 2-3 noi modele de scaune", a spus Vasile Godja, director general Plimob.

Compania a angajat în primele două luni ale anului 100 de oameni, după ce anul trecut a făcut 300 de noi angajări. În prezent, Plimob are peste 1.400 de angajaţi. Planurile companiei din acest an vizează o creştere a capacităţii de producţie cu 20-30% faţă de 2011, având în vedere că va face o investiţie de 4 mil. euro, susţinută în proporţie de 50% din fonduri structurale. Investiţia presupune achiziţionarea unor noi utilaje, modernizarea spaţiilor de lucru, creşterea capacităţii de producţie şi reducerea costurilor de fabricaţie.