Dan Weiler, consultant pe piata de capital: Din cele 34 de fonduri internationale cu care ne-am intalnit, 10 au subscris la oferta Transelectrica

Autor: Mirabela Tiron 03.04.2012

Dan Weiler, director executiv de corporate şi investment banking din BCR, spune că din cele 34 de fonduri internationale cu care au s-au intalnit, 10 au subscris la oferta Transelectrica, cel mai mare fond international interesat având asset-uri de 5-10 mld euro.

"Nu a fost un preţ mic de vânzare, ci a fost unul corect, nivelul la care cererea s-a întâlnit cu oferta. Au fost atraşi de preţul bun şi şi-au dat seama că este în interesul lor să susţină piaţa de capital", a spus Weiler în cadrul evenimentului "ZF Dinner -Secretele celor mai mari tranzacţii"

Weiler a mai precizat că este adevărat că Transelectrica este mult sub companiile de stat care gestionează reţeaua electrică în alte ţări şi dacă ar fi avut o marjă de profit mai mare poate s-ar fi obţinut un preţ mai mare.

El mai spune că 2012 va fi un an bun din punct de vedere al listărilor."2012 a început bine şi sunt optimist în privinţa acestui an"