John Paulson a rămas fără inspiraţie: fondurile lui de investiţii şi-au pierdut până la jumătate din valoare anul trecut

Autor: Bogdan Cojocaru 16.04.2012

Fondurile de investiţii ale miliardarului american John Paulson, devenit faimos după ce a pariat cu succes pe prăbuşirea pieţei imobiliare din SUA, şi-au pierdut între 30% şi 50% din valoare anul trecut. Paulson este căsătorit din anul 2000 cu o româncă, Jeni Zaharia, devenită acum Jenny Paulson.

Pierderile fondurilor reflectă "paşii neinspiraţi" ai investitorului, precum încăpăţânarea de a rămâne cel mai mare investitor al Sino-Forest când era evident că acţiunile grupului chinez de procesare a lemnului se prăbuşesc, şi menţinerea investiţiilor în mai multe companii financiare într-o perioadă în care investitorii şi-au pierdut încrederea în acestea, scrie Financial Times (FT).

Sino-Forest a cerut la sfârşitul lunii trecute, în Canada, protecţie faţă de creditori sub legea falimentului, iar grupul a anunţat că va fi vândut sau restructurat.

Potrivit FT, John Paulson este marele absent al topului pentru anul trecut privind cei mai bogaţi 25 de manageri de fonduri de hedge.