Deutsche Telekom ar putea vinde diviziile din Marea Britanie şi Olanda

Autor: Vlad Popescu 18.04.2012

Deutsche Telekom ar putea vinde diviziile din Marea Britanie şi Olanda la începutul anului viitor, în cadrul unei strategii de conservare a dividendelor şi de creştere a investiţiilor din SUA, potrivit ziarului Financial Times Deutschland (FTD).

Surse apropiate companiei au declarat pentru FTD că Deutsche Telekom a mai analizat vânzarea celor două sucursale, însă a decis să dea timp managementului local să cosolideze rezultatele financiare, urmând să ia o decizie în 2013.

Rezultatele diviziilor vor fi evaluate la întâlnirea anuală de strategie a managementului Deutsche Telekom, care va avea loc în această vară. Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al grupului a refuzat să comenteze informaţiile.

Deutsche Telekom este nevoit să continue investiţiile în SUA pentru a menţine competitivitatea T-Mobile USA după ce tranzacţia de 39 miliarde de dolari prin care divizia ar fi trebuit să fie preluată de AT&T a eşuat în faţa opoziţiei autorităţilor pentru concurenţă. Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, care deţine în România companiile Romtelecom şi Cosmote România.