Acţiunile HTC, în picaj la bursă. Investitorii - speriaţi de schimbarea bruscă a unui manager şi de impactul lansării Galaxy S3

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 17.04.2012

Acţiunile companiei taiwaneze HTC, unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume, au scăzut marţi cu 6% la bursă după ce compania şi-a schimbat directorul financiar iar rivalul Samsung a anunţat că va prezenta luna viitoare smartphone-ul Galaxy S3, scrie Reuters.

HTC a pierdut cotă de piaţă în faţa Apple şi Samsung în lupta pe viaţă şi pe moarte de pe piaţa smartphone-urilor iar produsele sale nu au reuşit să trezească interesul consumatorilor. În acest context rezultatele companiei au fost sub aşteptările investitorilor.

"Când o companie îşi schimbă directorul financiar, acest lucru indică adesea existenţa unui blocaj în operaţiunile companiei sau în zona financiară", a comentat
Tom Tang, vicepreşedinte la Masterlink Investment Advisory din Taipei.

HTC a anunţat luni că l-a numit pe Chia-Lin Chang, fost partner al Goldman Sachs Taiwan şi inginer la Motorola în funcţia de director financiar, fără a preciza motivele schimbării.