Socot Târgu-Mureş va acorda dividende de 1,4 mil. lei în acest an

Autor: Adrian Cojocar 02.05.2012

Acţionarii Socot Târgu Mureş (SCTO), una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe bursă, au aprobat recent propunerea conducerii de repartizare a unor dividende cumulând aproape 1,4 mil. lei din profitul realizat anul trecut, care s-a cifrat la 6,1 mil. lei. Valoarea dividendului raportat la preţul acţiunilor este de 2,5%.

Compania a realizat anul trecut venituri de 151,8 mil. lei, cu 16% mai mari comparativ cu cele din 2010 iar profitul Socot s-a majorat cu 26% în acelaşi interval.

Pentru acest an compania a prevăzut obţinerea unor venituri de 102 mil. lei şi un profit brut de 2,6 mil. lei, indicatori asemănători cu cei bugetaţi anul trecut.

Acţionarii companiei de construcţii au votat în urmă cu câteva luni transferul pe piaţa reglementată a acţiunilor Socot, care se tranzacţionează în prezent pe piaţa RASDAQ.

Din Socot urmează să se desprindă o firmă de transport, Socot Trans 2012, care va prelua circa 3% din activele companiei de construcţii potrivit proiectului de divizare al companiei.

Firma este controlată de asociaţia salariaţilor (PAS), împreună cu directorul general Eugen Popa, care deţin împreună 44% din acţiuni. Sorin Apostol, unul dintre acţionarii principali ai Swiss Capital, cea mai mare firmă de brokeraj locală, deţine 32,4% din acţiuni. Socot are în prezent o capitalizare de 12,2 mil. euro.