Acţionarii Romcab au aprobat suplimentarea cu 5,9 mil. euro a unei linii de credit de la EximBank

Autor: Lidia Neagu 03.05.2012

Decizia a fost luată la 30 aprilie, se arată într-un comunicat al firmei, remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Suplimentarea liniei de credit va fi garantată printr-o poliţă de asigurare de cauţiune, bilete la ordin şi o ipotecă mobiliară asupra contrurilor curente deschise la EximBank, potrivit informaţiilor transmise de companie Bursei de Valori.

Totodată, acţionarii au aprobat contractarea unor garanţii de stat emise de către EximBank în numele şi contul statului cu o valoare totală de 21,93 milioane lei, 1,2 milioane dolari şi 1,88 milioane euro, care vor fi utilizate pentru garantarea creditului.

La începutul lunii aprilie, Romcab a anunţat că va furniza conductori electrici producătorului de componente auto american Delphi Packard, în urma unui contract în valoare de 27 milioane euro.

Firma are un capital de 14 milioane lei, divizat în 5,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Romcab este controlată, prin intermediul furnizorul de piese şi accesorii auto Sadalbari, de omul de afaceri Zoltan Prosszer, care deţinec 69% din acţiuni.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Romcab, listate pe piaţa Rasdaq, a fost realizat miercuri, când preţul a scăzut cu 7,62%, la 4 lei pe titlu. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 22,4 milioane de lei (5 milioane de euro).