CODECS vrea să ducă manageri şi antreprenori la training în Grecia. Cât costă pregătirea angajaţilor pe o insulă?

Autor: Corina Mirea 06.05.2012

Firma de training CODECS, care rulează pe piaţa locală programul de MBA al şcolii de business Open University din Marea Britanie, a închiriat un hotel în Grecia în care va organiza cursuri de training pentru managerii şi antreprenorii de pe piaţa locală.

Deşi Grecia nu mai este de mult una dintre pieţele cu potenţial financiar ridicat, Radu Dan Mihăescu, preşedinte şi director general al CODECS, spune că, în ciuda situaţiei instabile, ea rămâne o destinaţie atractivă atât pentru turişti, cât şi pentru dezvoltarea unui proiect ca cel pe care îl coordonează pe insula Aegina.

"Insula reprezintă o zonă liniştită, perfectă pentru relaxarea de după cursurile de training, iar ambianţa centrului în care se află hotelul destinat pregătirii teoretice, în general, inspiră calm şi pregăteşte terenul pentru acumularea de cunoştinţe", consideră Radu Mihăescu.

În prezent, CODECS se află în etapa de finalizare a unor contracte de pregătire managerială cu diferite companii de pe piaţa locală. Până acum, numărul celor care doresc să urmeze aceste cursuri sau sunt în etapa semnării contractelor se ridică undeva în jurul a 400 de persoane înscrise la zece cursuri de educaţie în management. Semn că, la fel ca şcolile de business care activează în sectorul local, managerii au început să pună mai mult accent pe dezvoltarea personală a candidaţilor sau angajaţilor cu experienţă.

Programul de training durează între trei şi cinci zile, iar costul pe care companiile interesate de dezvoltarea personală a angajaţilor îl suportă diferă în funcţie de numărul de persoane înscrise, durata şi tipul de program ales. Pentru un curs de două sau trei zile, preţul unui astfel de program poate începe de la 220 de euro pentru un cursant, iar pentru o companie suma totală se poate ridica la aproximativ 2.400 de euro.