Compania Repower vrea să-şi dezvolte activitatea în zona de sud-est a României

Autor: Lucia Efrim - Mediafax 14.05.2012

Compania Repower, cu sediul central în Elveţia, este interesată să-şi dezvolte activitatea în zona de sud-est a României, a declarat Ambrogio Cassini, country manager Repower România, adăugând că cifra de afaceri pe piaţa locală se plasează la circa 90 de milioane de euro.

Repower furnizează energie electrică consumatorilor finali din România din 2010, când a achiziţionat compania Elcomex EX SRL, care operează în prezent sub numele Repower. În 2010, Repower a vândut în România aproximativ 1,25 TWh de energie, pentru peste 300 de consumatori.

Pe pieţele sale principale din Elveţia, Italia, Germania şi sud-estul Europei, compania Repower dezvoltă noi capacităţi de producţie.

"Se urmăreşte obţinerea unui mix energetic echilibrat între diferite tehnilogii - hidro, termo şi eolian -, astfel încât activităţile proprii de trading şi furnizare să fie susţinute de producţia proprie", a spus Cassini.

În acest context, Cassini s-a referit la proiecte pe care compania intenţionează să le deruleze în special în zona Dobrogei, la Galaţi, şi în general în sud-estul României.

În România, Repower furnizează energie IMM-urilor şi consumatorilor industriali mici şi medii, având un consum anual cuprins între 0,05 şi mai mult de 20 GWh. Cota Repower pe piaţa concurenţială din România este de 6%.

Compania internaţională din sectorul energetic cu sediul în Poschiavo are activităţi pe întregul lanţ de energie electrică, de la producţie şi trading până la furnizare, transport şi distribuţie. În Italia şi România, firma este implicată şi în sectorul gazelor naturale.