Afacerile Artego Târgu Jiu au crescut cu 7,3% în primul trimestru, la 48,5 milioane lei

Autor: Monica Juganaru 14.05.2012

Producătorul de benzi din cauciuc pentru transportul materialelor Artego Târgu Jiu (ARTE) a raportat pentru primele trei luni din acest an o cifră de afaceri cu 7,3% mai mare, de 48,5 milioane lei (11,1 milioane euro), iar profitul a crescut de 2,5 ori, la 2,5 milioane lei.

Firma a înregistrat pentru primele trei luni din 2011 afaceri de 45,1 milioane lei şi un câştig de aproape 1 milion de lei.

Veniturile totale au crescut cu 6,8% în primul trimestru din acest an, la 53,5 milioane lei, iar cheltuielile totale au avansat cu 3,8%, la 50,9 milioane lei.

Compania este controlată de Asociaţia Salariaţilor (PAS), care deţine 70% din acţiuni, iar preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general, Viorel David, are 4% din titluri.

Artego este singurul producător din România de benzi din cauciuc pentru transportul materialelor. Printre clienţi se regăsesc complexele energetice din România, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi alte firme din Italia, Spania, Finlanda, Marea Britanie, Franţa şi Emiratele Arabe Unite.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Artego a fost realizată la preţul de 4,2 lei, iar la această cotaţie, capitalizarea firmei este de 41,7 milioane lei (9,4 milioane euro).