Hellvig: Corpul de control va cerceta cum s-a construit Centrul de Informare Turistică Suceava

Autor: Tibi Bujdei 19.05.2012

Hellvig a inspectat, sâmbătă, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava, proiect finanţat prin POR cu aproximativ 500.000 de euro, care a fost inaugurat în luna martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El s-a interesat de materialele de promovare, de programul de lucru şi de numărul de turişti care au cerut îndrumări.

Totodată, ministrul Turismului a vizitat clădirea în care este amenajat centrul şi a apreciat că preţul de construcţie a fost mult prea mare, respectiv 330.000 de euro pentru 270 de metri pătraţi, ceea ce înseamnă peste 1.000 de euro un metru pătrat de construcţie, în condiţiile în care mai mulţi constructori i-au spus că preţul pentru acest tip de clădire ar fi de 750 de euro pentru un metru pătrat.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a anunţat că luni va cere Corpului de control al ministerului să înceapă verificări privind modul în care s-a făcut această investiţie.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava a fost inaugurat la începutul lunii martie, în prezenţa fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Petrescu. Centrul este gestionat de Consiliul Judeţean Suceava condus de liderul PDL Gheorghe Flutur, are cinci angajaţi, iar la conducerea acestuia se află fostul secretar de stat în Ministerul Turismului Corneliu Popovici.