De ce crede Lucian Croitoru, BNR, că bugetarii nu au reacţionat violent atunci când le-au fost tăiate salariile

Autor: Gândul 31.05.2012

Bugetarii români nu au reacţionat violent atunci când reprezentanţii Guvernului au hotărât tăierea salariilor lor pentru că au "avut bun simţ şi intuiţie", a declarat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul ediţiei de miercuri a Gândul LIVE.

"În sectorul bugetar, nu uitaţi că România a avut un deficit de cont curent, foarte mare, aproape 14% în 2007, acum oscilează între 4% - 5%, iar deficitul României trebuia redus pentru a arăta disciplina de care suntem capabili în aria fiscală şi pentru că nu se puteau susţine altfel. A fost un exces între 2004 şi 2008. Publicul chiar cred că a avut acest bun simţ şi intuiţie <<Domnule ştim că a fost ceva în plus, chiar şi în buzunarele noastre>>", a explicat Croitoru.

"Oamenii au această înţelepciune, după părerea mea, în România", a mai adăugat consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

El a mai susţinut că autorităţie române au acţionat cu întârziere în faţa crizei şi că, de aceea, anul 2009 a fost pierdut. "În loc să acţionăm în 2009, am acţionat decisiv în 2010. Grecia este un bun exemplu că atunci când întârzii la nesfârşit în luarea unor măsuri, dintr-un motiv sau altul, problemele se acumulează, nu se rezolvă şi de unde porneşti cu o problemă economică, poţi să ajungi la o problemă politică şi după aceea la o problemă socială", a declarat Croitoru la Gândul LIVE.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info