Microsoft a prezentat versiunea Windows 8 Release Preview

Autor: Claudiu Ilioiu 04.06.2012

Compania Microsoft a prezentat o versiune aproape completă a noului său sistem de operare, Windows 8 Release Preview, care poate fi testată gratuit de consumatori, acesta fiind un alt pas important în eforturile companiei de a-şi relansa sistemul de operare în faţa unei ere dominate de gadget-urile mobile ca iPhone-urile de la Apple, scrie WSJ.

"Suntem bucuroşi să fim gata în acest moment cu lansarea prezentării Windows-ului 8", afirmă Steven Sinofsky, preşedinte al diviziei Microsoft Windows, în cadrul evenimentului. Analiştii sunt de părere că Windows 8 ar putea fi lansat în luna septembrie sau octombrie a acestui an.

Totodată, Microsoft a lansat pe 2 iunie programul Windows Upgrade Offer în 131 de ţări, inclusiv România, prin care, clienţii care achiziţionează device-uri noi cu sistem de operare Windows, au posibilitatea de a face upgrade la Windows 8 în momentul în care acesta va fi disponibil. Clienţii care cumpără hardware nou cu Windows 7 pot avea acces la upgrade-ul la Windows 8 Pro la preţul de 15 euro pe durata desfăşurării promoţiei.